Včelie menu, presklený úľ, ukážka medobrania, ochutnávka čerstvého medu a relax uprostred kokavských lazov v miestnej časti Liešnica – to všetko zažili návštevníci jednodňovej reštaurácie, ktorú 21. mája otvorila vzdelávacia včelnica Včelí kRaj.
Včelie menu:
- medovina
- domáci jogurt s medom, včelím peľom a medovou sušienkou
- grilovaný encián s orechami a medom, s pečenou cviklou a mrkvou s medom
- medovo-levanduľový koláčik
- medovo-citrónová limonáda
Otvorením svojich brán a pohostením návštevníkov sa Včelí kRaj zapojil do celosvetového podujatia Restaurant Day, a to aj za pomoci 3 dobrovoľníkov Miestnej akčnej skupiny MALOHONT. Výťažok z podujatia použije Včelí kRaj na stavbu včelína, kde plánuje viacero vzdelávacích, ale aj kulinárskych podujatí súvisiacich s témou opeľovania krajiny.