Regionálne produkty

Regionálnu značku môžu získať ďalší výrobcovia

Miestna akčná skupina MALOHONT ako koordinátor regionálneho značenia vyhlásila 22.05.2019 piatu výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky regionálny produkt GEMER-MALOHONT. Žiadosti je možné predkladať najneskôr do 24.06.2019. Predložené žiadosti posúdi certifikačná komisia, ktorá rozhodne o pridelení ďalších certifikátov pre výrobky z regiónu Gemer-Malohont.

Všetky informácie o regionálnom značení nájdete na web stránke: www.gemer-malohont.sk

Cieľom regionálneho značenia miestnych produktov je odlíšiť, zviditeľniť a podporiť miestnych výrobcov, ktorí sa okrem svojej produkcie podieľajú aj na tvorbe pracovných príležitostí, na budovaní dobrého mena regiónu a na zachovávaní jeho tradícií, hodnôt a jedinečností. Vhodnými žiadateľmi o udelenie značky sú remeselníci, súkromne hospodáriaci roľníci, živnostníci a firmy so sídlom alebo prevádzkou v regióne Gemer-Malohont, pričom značka je určená predovšetkým pre prírodné a poľnohospodárske produkty, potraviny a remeselné výrobky, ktoré splnia vopred stanovené kritériá. Po udelení značky budú výrobcovia povinní označiť svoje produkty začlenením loga do etikety alebo samolepkou, príp. visačkou s logom značky alebo označením predajného miesta. Regionálna značka, ktorou budú označené miestne produkty, bude spotrebiteľom zaručovať pôvod výrobku v regióne, ako aj využívanie tradičných postupov alebo miestnych, príp. regionálnych zdrojov.

A čo prinesie značenie produktov ich výrobcom?:

  • odlíšenie produktov z regiónu Gemer-Malohont od iných výrobkov
  • zviditeľnenie výrobkov pre obyvateľov i návštevníkov regiónu
  • propagáciu výrobkov doma i v zahraničí
  • priestor pre vzájomnú spoluprácu a účasť na rôznych podujatiach a aktivitách, zameraných na podporu predaja miestnych produktov v rámci kraja i celej SR

Miestna akčná skupina MALOHONT ako koordinátor regionálneho značenia v spolupráci s partnermi regionálneho značenia zabezpečí pre certifikovaných výrobcov v rámci piatej výzvy nasledovné formy propagácie:

  • jednotná marketingová stratégia
  • prezentácia v médiách na regionálnej, národnej i medzinárodnej úrovni
  • samolepky a visačky na označenie certifikovaných výrobkov (úvodný balík)
  • prezentácia v katalógu výrobkov a služieb v elektronickej verzii na web stránke www.gemer-malohont.sk
  • možnosť zapojiť sa do projektov spolupráce zameraných na podporu miestnych produktov

„Regionálne značenie miestnych produktov je ideálnou príležitosťou pre rozvoj spolupráce nielen medzi výrobcami, ale aj jednotlivými časťami regiónu Gemer-Malohont, preto nás veľmi teší, že sa našimi partnermi v oblasti regionálneho značenia stali aj ďalšie miestne akčné skupiny pôsobiace v tomto regióne, a to VSP Južný Gemer, MAS Cerovina, Partnerstvo Muránska Planina-Čierny Hron a VSP Stredný Gemer,“ priblížila Miroslava Vargová, manažérka MAS MALOHONT. Ako ďalej doplnila, verí, že spolupráca v tejto oblasti pomôže rozšíriť regionálne značenie na viac výrobcov, čo prispeje k posilneniu regionálnej značky a jej významu, ako aj k zviditeľneniu regiónu Gemer-Malohont.

Partneri regionálneho značenia:

Ďalšie informácie, konzultácie a odpovede na otázky Vám radi poskytneme v kancelárii MAS MALOHONT v Hrachove alebo na nižšie uvedených kontaktoch:

Na stiahnutie:
Výzva č. 05/2019
Formulár žiadosti a kritériá pre udelenie značky nájdete na web stránke www.gemer-malohont.sk